^Πίσω στην Κορυφή

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Θεατρική Τέχνη

Ανωτέρα Δραματική Σχολή

Δυστυχώς, για το θεατρόφιλο κοινό, το θέατρό μας σήμερα βρίσκεται στο έλεος των, κάθε λογής, καινοτόμων, μοντέρνων και μεταμοντέρνων, που δηλώνουν σκηνοθέτες, μεταφραστές, διασκευαστές και συγγραφείς θεατρικών έργων.
Ασφαλώς, το κακό έχει τις ρίζες του στην κατευθυνόμενη ανυπαρξία παιδείας και πολιτισμού!  Μήπως, χάριν της καλλιέπειας και της αποστολής του θεάτρου, από άπραγοι θεατές και αμέτοχοι, μήπως, επαναλαμβάνω, ήρθε η ώρα ενός κινήματος, που θα είμαστε δημιουργοί και συμμέτοχοι σε ένα αναπτυξιακό πολιτισμικό γίγνεσθαι, συγκρουόμενοι με τους βέβηλους και τους ιερόσυλους;
Προσωπικά, στη δημιουργία ενός τέτοιου κινήματος, δηλώνω παρών και βροντοφωνάζω: Επιτέλους όχι άλλο κατρακύλισμα! Τέλος στην αφόρητη δυσοσμία της σήψης και της διαφθοράς!

Αγαπητοί φίλοι και σπουδαστές της  «ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ»,


Αφού ζητήσουμε συγγνώμη, για την αναστάτωση που προκαλέσαμε με την απόφασή μας, να αναστείλουμε την λειτουργία της σχολής μας, για την εκπαιδευτική περίοδο 2017 - 2018,  σας βεβαιώνουμε, ότι η απόφασή μας αυτή πηγάζει από τη βαθιά επιθυμία μας, να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της σχολής μας, εμπλουτίζοντας, το υψηλό επίπεδο γνώσεων που παρέχουμε, με άλλες καινοτόμες δραστηριότητες που δρομολογούμε, για το εγγύς και το απώτερο μέλλον.


Συνακόλουθα, επιβάλλεται και η μεταστέγαση της σχολής μας, σε κτίριο με προδιαγραφές που εναρμονίζονται με την προγραμματισμένη αναβάθμιση που δρομολογούμε.

 

Και πάλι ζητούμε την κατανόησή σας.

Αγαπητή Κυρία Σταθάκη,

Σας ευχαριστώ βαθύτατα για την απάντησή σας, όμως το μέγα ερώτημα των σχολών, όπως καλώς γνωρίζετε, από προηγούμενη επιστολή μας, ήταν, γιατί απεσύρθη η κατατεθείσα προς ψήφιση στη Βουλή τροπολογία, για την κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων και ποια συμφέροντα εξυπηρέτησε η απόσυρση.

Παρακαλώ θερμώς να έχουμε την απάντηση στο ερώτημά μας.

Επίσης, σχετικώς με την αναβάθμιση της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, όπως μας ενημερώνετε, μήπως θα ήταν ωφέλιμο να ενημερωθούμε πληρέστερα και να ακουσθεί και η δική μας γνώμη, αφού εν προκειμένω μας αφορά και έχουμε νόμιμο συμφέρον;

Με εκτίμηση

Αντώνης Ανδριόπουλος

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ  
Ανωτέρα Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης

Αναγνωρισμένη από το κράτος
Αποφάσεις ΥΠ.ΠΟ. 4067/21-5-98 (ΦΕΚ 567/Β/5-6-98), 44012/21-11-01 (ΦΕΚ 1603/Β/4-12-01)

Ζαλόγγου 10β – Αθήνα
Τηλ.: 210 3819259 – 210 3829558, Fax.: 210 3829558, Κιν.: 697 565 0707
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Sent: Friday, July 28, 2017 4:28 PM
To: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Subject: Yπ όψιν Κου Ανδριόπουλου

 

Αγαπητέ Κύριε Ανδριόπουλε,

Σε συνέχεια της επιστολής σας της 19/7/2017 προς την Υπουργό Πολιτισμού, θα ήθελα να σας ενημερώσω οτι η Υπουργός εξετάζει με προσοχή το ενδεχόμενο κατάργησης ή μη των εισαγωγικών εξετάσεων στο πλαίσιο μίας ευρείας επανεξέτασης θεμάτων που σχετίζονται με την αναβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.

Με εκτίμηση,

Ακτίνα Σταθάκη
Ειδική Σύμβουλος

Γραφείο Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού

Μπουμπουλίνας 20-22, Αθήνα

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ                                                        Αθήνα, 19 Ιουλίου 2017
Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης                                                              Α.Π. 131
Ζαλόγγου 10β – Αθήνα
Τηλ.: 210 3829558 – 210 3819259
Φαξ.: 210 3829558
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προς
την Υπουργό Πολιτισμού
και Αθλητισμού
κ. Λυδία Κονιόρδου    

Κυρία Υπουργέ,                                            

Με την υπ’  αρ. Πρωτ. 544/20-01-2017 επιστολή της  Ένωσης  Ανωτέρων Ιδιωτικών Σχολών Δραματικής Τέχνης (επισυνάπτεται αντίγραφο), σας ζητήσαμε να μας ενημερώσετε σχετικώς με την τροπολογία που είχε κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, από τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά, για την κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων του ΥΠΠΟ για τις δραματικές σχολές  και αποσύρατε αμέσως, με την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Υπουργός Πολιτισμού.

Παρά τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές οχλήσεις μου στο γραφείο σας,  εκτός από την αδιαφορία σας,  εισέπραξα και την αλαζονεία του συνεργάτου σας  κυρίου Βέλτσου,  ο οποίος μου είπε  ότι  δεν υπάρχει υποχρέωση απάντησης, αλλά μόνο εάν θέλει η κυρία Υπουργός.

Επειδή πέρασε πολύς  χρόνος αναμονής και απαξίωσης από μέρους σας, με την προσωπική μου σημερινή επιστολή, απαιτώ από την Υπουργό Πολιτισμού, ως νόμιμος εκπρόσωπος της σχολής «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ» και ως πολίτης αυτής της χώρας, να έχω – επιτέλους – μια υπεύθυνη απάντηση.

Παραμένω  ελπιστός     
          

             Αντώνης Ανδριόπουλος  

        Νόμιμος εκπρόσωπος της Δραματικής Σχολής
                                «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ»

 

 

 

 

 

Ανώτερες Ιδιωτικές Σχολές                                                               Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2017
Δραματικής Τέχνης

 

Προς
την Υπουργό Πολιτισμού
και Αθλητισμού
κ. Λυδία Κονιόρδου

Κυρία Υπουργέ,

Οι Ανώτερες Ιδιωτικές Σχολές Δραματικής Τέχνης, σας ενημερώνουμε, ότι υποβάλαμε  αιτήματά μας στον προηγούμενο Υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά, με Αρ. Πρωτ. 1093/8-10-2015 (επισυνάπτεται φωτοτυπία) . Ο κ. Υπουργός ανέθεσε στον συνεργάτη του κ. Στ. Γερωνυμάκη να εξετάσει τα αιτήματά μας και να προωθήσει, με την έγκρισή του κ. Υπουργού, όσα ήταν εφικτό να ικανοποιηθούν. Μεταξύ των δικαίων αιτημάτων μας, ήταν και η κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων για τις Δραματικές Σχολές. Το πολύ σημαντικό αυτό αίτημά μας, όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Γερωνυμάκης, κατετέθη στη Βουλή  προς ψήφιση, με τη μορφή τροπολογίας.  Δυστυχώς όμως, λίγο πριν την ψήφιση του σχετικού Νομοσχεδίου, πραγματοποιήθηκε ανασχηματισμός της κυβέρνησης και όπως πληροφορηθήκαμε, η σχετική τροπολογία απεσύρθη μετά την ανάληψη του Υπουργείου Πολιτισμού εκ μέρους σας.

Επειδή αδυνατούμε να κατανοήσουμε την απόσυρση της σχετικής τροπολογίας ως πράξη που εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, παρακαλούμε θερμώς, να έχουμε μια έγκυρη, υπεύθυνη και ακριβή ενημέρωση σχετικώς.

Με εκτίμηση

Οι Ανώτερες Ιδιωτικές Σχολές Δραματικής Τέχνης

Εταιρείας «Θεατρική Τέχνη» 
Εταιρείας Δραματική Σχολή Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης» 
Παναγιώτας Μουστάκη-Βεάκη 
Σωματείου Πειραϊκού Συνδέσμου 
«Αρχή», της εταιρείας «Οργανισμός Θεατρικής Κίνησης» 
Μαίρης Ραζή «Η Πρόβα» 
Μιμής Ντενίση «Κεντρική Σκηνή» 
«Καλλιτεχνικής Εταιρείας Προσκήνιο» 
«Ανδρέας Βουτσινάς» 

Στα αιτήματά μας είναι σύμφωνες και άλλες Σχολές, που δεν συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των Σχολών που συνυπογράφουμε, για λόγους δεοντολογίας, επειδή δεν παρευρέθησαν σε σχετικές με το αντικείμενο συνελεύσεις μας.


Τηλ. επικοινωνίας :  210 3829558  Αντώνης Ανδριόπουλος

 

 

 

¨Θρηνώ και οδύρομαι, όταν εννοήσω τον θάνατον¨

 

Έφυγε από τη ζωή και το θέατρο η Καίτη Παπανίκα, η μεγάλη κυρία του θεάτρου και της ζωής. Βαρύ και βαθύ το πένθος μας για την απώλεια της δασκάλας μας. Θρηνεί και το ελληνικό θέατρο για την μεγάλη απώλεια. Δεν έχουμε το δικαίωμα, ούτε μπορούμε να ξεχάσουμε την ανεκτίμητη προσφορά της στο θέατρο, στην τέχνη και στον πολιτισμό μας.

Αγαπημένη μας Καίτη, θα σε θυμόμαστε πάντα, στο υποσχόμεθα. Θα είναι αιωνία σου η μνήμη, γιατί το αξίζεις

papanika 001